Tuesday, October 2, 2012

gen y ^_^

assalamualaikum

october is coming! 3/4 of 2012, how time flies very fast..

by the way, i have a chance to attend the last talk maybe at my uni. program tu diberi nama sembang santai generasi y. panel nya sangat best, ustaz abdullah khairi, diana amir adgn youk bunkface.



kenal tak siapa ustaz abdullah khairi? dulu aku pernah tengok 1 video di youtube, seorang imam tengah bagi khutbah jumaat yg sangat garang. kalau orang tidur ke, siap kau. ce google tengok :D

he's awesome i tell u. tak rugi aku pergi talk tu. same with diana amir and youk bunkface. u will never expect that is youk :)



but the best part is from ustaz. he told a lot of stories.

but the most thing that i remember is that "ubah diri kita dulu, baru kita boleh ubah orang lain".

also, we are nothing to judge people. just do our good deeds and let Allah determine and judge them.

lama betul aku tak join talk ni semua. ni makanan rohani beb. perut pun mintak nasi, roh pun mau jugak. boleh mati hati kalau benda ni kita tak ambil tau. 

yes, i'm trying. small steps become a big change in future. insyaAllah :)


please forgive my ugly face. well, it's 11.40pm and it's raining outside. and the syaitonirrojims seems like hanging on my eyes. majlis macam ni, mana benda2 macam tu nak suka -,-
(tutup muka, ada hati nak back up diri sendiri)


till then, may Allah protects us anywhere, everytime. 

let's sleep people!





2 comments:

haney said...

bestnye ade diana amir. last sunday dia dtg masjid uitm jgk :)

~kiinaa~ said...

ha tu la kawan cakap.. hani pegi tak? sweet la diana amir.. ^_^