Saturday, March 2, 2013

kena saman.

assalamualaikum

12.05 malam, jumaat (semalam)
arau, perlis. dekat simpang empat bawah flyover keluar highway.
lampu merah, ayah aku benti.
bila kete dah takde, ayah aku pun jalan but still lampu merah lagi.
elok lepas je ada polis naik motor hon, suruh benti.
fine.

polis: mintak ic dgn lesen
papa: (bagi je)
polis: kenapa langgar lampu merah?
papa: dah pukul 12 kan?
polis: tapi bahaya untuk kete lain
papa: sy pun bukan nye jalan je, sy tengok dulu ada kete ke tak.
polis: tapi bahaya kan? sy boleh kena langgar tadi

aku tak nampak pun kete ke motor ke kat jalan yg sepatutnye jalan masa turn diorang tu. polis ni datang dari mana pun aku tak tau.

papa: ok lah, sy minta maaf. tak payah lah saman, lg pun dah pukul 12 lebih dah. lg pun takde kete tadi.
polis: so sekarang macam mana? nak setel sini ke nak gi balai?
papa: (diam)

polis tu pun gi kat motor die, call geng. ayah aku keluar kete. aku dah @#$%%^@ berapa banyak pun tak ingat. then 1 kete polis datang, kasi surat saman. kitorang pun gerak.

polis trafik pakai color putih kan? tapi yg sorang ni tak, baju dark blue. and he didnt have buku saman. that's why die tak kasi je surat saman and call polis lain lepas die tanya nak setel sini ke nak gi balai and ayah aku diam je. takkan nak hulur duet, baik bayar saman je.

this is seriously annoying. yes, memang salah langgar lampu merah tapi kalau nak saman, saman je. kalau buku saman takde, call la polis lain atau pun suruh je kitorg gi balai. tapi kenapa menjijikkan diri kau dgn ayat  nak setel sini ke nak gi balai. ko ni memang jenis hadap duet orang ke? buat org hilang respect kat polis. please la, banyak sgt aku dengar cite polis paw org time kena saman. jangan sbb sesetengah polis yg jijik macam ni, org benci semua polis.

memang lepas tu je aku rasa sangat sakit hati sbb ayat tu (nak setel sini ke nak gi balai)

rasa benci, benci sangat9999999999

2 comments:

haney said...

tak pape polis tu

~kiinaa~ said...

jahat betul, buat malu nama polis je @_@