Friday, August 21, 2015

lama nya tak monolog dalaman

hello

lama nye tak update since june

basically aku update bukan nk menyampaikan sesuatu yg berfaedah pn mcm information ke tp more to inner thoughts

sometimes u dont know how to express your feeling to somebody so here is the right place. lol

i am officially graduated yay alhamdulillah since 5 august baru2 ni. baru lagi kan. haha. so sekarang tunggu untuk convocation ceremony on October

drama air mata sgt tau decision nk sambung study. HE knows everything :')

sekarang ni jadi job hunter. harap2 dapat rezeki kerja yg bagus, di tempat yg bagus, environment bagus, gaji yg bagus :)

so sementara nk dapat keje, prof invites me to be his research assistant. sebenarnye malas dh nk ada hubungan dgn study tp prof sendiri whatsapp, aku serba salah nak cakap NO. lagi pun masa project haritu, report aku ada la 2 3 kesalahan typo yg bodoh. so aku consider not perfect punya report T_T

xpe lah, maybe boleh belajar something dari situ. insyaallah

_______________________

macam biasa invitation kenduri kawan2 tumbuh bagai cendawan. haha

next week fify kawen kat johor.. another week, amin pulak..

kira2 rambang aku, 80% kawan2 at least dah engaged, married, have a baby(s) and expecting baby :p

damn grateful me to all of u friends. because i know my turn will be insyaallah soon (seriously i dont have any proper plan, date or anything about marriage) but insyaallah next year, end of next year (paling cepat) :p

________________________

bisnes aku dah tak nampak rupa dah ni. semua pun sepi sejak habis study kt BMI. ohh i miss bmi. bmi bukan lah tempat yg aku boleh kata kan puas untuk study (haha) tapi situ banyak ajar aku pasal duniawi bukan nye penting. lagi 1, bmi ajar aku cari duet (bisnes :p )

tolong lah suggest apa aku nk buat, nk berbisnes. xdak idea la.. baju? tudung? so common. kena pikir utk jadi rare sikit.

padahal dlu kat bmi, aku cakap kat kak illa, aku sanggup je kalau ada bazar ke pasar malam ke, aku nak jual makanan. mcm air ke, cucuk2 yg goreng ke, buah ke. best tau seriously based on my experience bukak kiosk jual jambu dgn air kat bmi selama 4 HARI SAJE. lepastu bungkus sbb penat, final year kalut dgn FYP, dgn aku ada 2 subjek tambahan tak macam kwn2 lain

aku akan selalu mengingatkan kisah lama bersusah payah jual itu ini masa dulu. sebab nanti aku akan tau, owh aku boleh buat sebenar nye :p (menaikkan motivasi sendiri, sebab jarang2 org boleh bg semangat. sedih betul lulzz)

kena jugak buat keje sampingan ni, xkan nk harap duet gaji je nt. mcm mana nk ada saving lebih. nak beli rumah, kereta sendiri. nk enjoy2, nak bg family. duet tu penting ye bagi aku. no money jadi serabut. i dont like :p

__________________________

banyak lagi ni nak taip tp more to personal pulak. malu i.

january 2016 nt angah convo. supposed mama dgn papa pegi. tp kesihatan mcm x mengizinkan. lepastu papa cakap pulak kena simpan duet jgk utk aku nak kawen. HAHAHA ini aku gelak besar. adoi relax je, yg itu tau la aku nk cari nanti

aku memang rasa nak pegi sgt tapiiii

kalau dh dapat keje, guane nk mintak cuti sampai 6  7 hari? huwaaa habis KPI i tau

lepastu, i kan menganggur, dgn duet RM yg jatuh, nk survive di sana dlm 10 days, angah cakap quite expensive jugak la. memang x stay hotel, so kena sewa rumah or bilik. ticket xleh nk beli lg, sekali dh keje then konflik nk cuti haaa naye. lepastu xkan aku sorang je. haha. kera sumbang aku. dh la x penah ke luar negara. adik2 yg lain pulak belum habis or belum cuti time tu

nasib aku dh bgtau angah, jgn berharap sgt aku nak pegi. semoga paham ye.

_________________________

ada sedikit info kesihatan. aku tnya adik aku, final sem med student. so insyaallah verified dan bukan pseudo science.

be careful la dgn ubat kurus sebagainye sebab some product ada steroid. nt hormon ganggu. if lelaki, nt tumbuh teteks pulak. haha

yg protein bagai2 tu xyah la... avoid selagi boleh..

aku tnya dia, betul ke kalau makan ubat lama2 boleh rosak organ semua. and perlu ke stop or kurang kan  or berhenti slow2 makan ubat hospital kalau ada penyakit

please dont. jumpa doctor utk regular check up. organ rosak memang side effect ubat tp jumpa doctor utk detect dgn mcm mana nak avoid effect kt organ tu. cmtu la lebih kurang dia bgtau

jgn terus stop mkn ubat hospital dan continue dgn so called ubat yg bukan hospital (tapi claim ubat alternative) so a BIG NO

__________________________

lagi sebulan lebih kurang nak raya haji kan. cepat nye masa berlalu. rasa baru je raya haji last year, ramai2 raya kat KL for the first time. boring nye, dull je rasa..

_________________________

di kesempatan ini, kepada kawan2 yg akan bernikah x lama lagi, semoga semua nye berjalan lancar.

untuk yg expecting, counting days nk deliver, semoga mudah process bersalin dgn jaya nye. dont worry much, kawan2 aku ramai cakap nt baby dh keluar, tengok je baby terus hilang sakit. nikmat nyeeee... tapi jgn buat gile nk beranak kat umah dlm kolam mandi sambil husband tlg jd bidan. kalau husband dokter xpe la. jgn buat gile eh.

yg belum ada rezeki ada baby lagi, sabar je, mak aku dulu pun 5 tahun dah kawen baru dapat anak. mulut org jgn cakap la duk sibuk. nasib la kena smash dgn mak aku, garang buleh tahan

yg belum berkawen mcm i, haha (T_T) ok apa life mcm ni. masih single dan mari berbakti kepada kedua ibu bapa dan keluarga. insyaallah hari itu akan tiba. relax je

sejujurnya aku happy je dgn life skrg. aku tau belum masa dan rezeki. how come bangun pukul 12 nak kawen? masak? pemalas, tak suka masak.

oh ye ada idea sikit.. pasal bakal suami ni. mcm mana ye kalau dpt suami yg tipikal. maksud aku suami goyang kaki, isteri buat keje rumah semua. Allah, mintak simpang.

kan bagus kalau bantu membantu mcm partner. bukan laki dan bini. laki bossy, bini kuli.

_______________________

nk share 1 gambar dgn adra, jumpa dia first time since she was born. alhamdulillah sihat, baru je 2 tahun, x lama lagi dapat adik. budak yg sgt baik. masa tu aku sampai je umah aunty, dia dah sampai dulu..terus datang, salam cium tangan..so sweet :)



sekian terima kasih :)

assalamualaikum, moga panjang umur, murah rezeki kita semua. amiin.....

3 comments:

mizzbutterfly said...

weeewwiiitttt..next year yek? May Allah bless and ease everything :)

Diamond Harnila said...

saya suggest bussiness tudung mcm shawl crepe dgn skirt yg maxi skirt sis ! Confirm ramai orang purchase :)

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!