Thursday, December 15, 2011

tiba tiba cuak fikir pasal result!


assalamualaikum, selamat pagi khamis

aku belum tidur sebab re-install google chrome. google chrome aku macam gila lately..

baru bukak 5 minit dah stop loading, re-open balik then jadi lagi. cis!


aku baru bukak e-citie, bagi yg bukan student unikl bmi, e-citie tu just like student portal, nak add drop subject, check result and so on...

aku cuak wey fikir result, mintak2 jangan fail microcontroller tu, kalau tak, memang aku appeal sebab serious tak puas hati dengan lecturer.


ye aku serious! macam nak tumbuk2 je lecturer tu bila tau carry mark aku yang rendah sangat tu, 28/60 kot wey. final pun tak bleh jawab. bukan main susah nya.

kau bayang kan, class aku paling awal submit assignment, practical test. so class lain main ambil je assignment kitorang, and boleh bajet soalan practical test. dah tu, lecturer aku boleh punya kedekut bagi markah. sedang kan yg copy pun dapat bukan main tinggi. budak class lain dapat carry mark 40/60 sampai ke 50+/60 tapi class aku? hampeh!

bila mengadu, lecturer tu cakap kami tak pasrah dengan rezeki masing masing. kepala lah dia pasrah. kalau dia tolong pun tak jadi masalah, ni programming wey, bukan maths. kami takde pun cita2 nak jadi programmer mahu pun lecturer programming macam dia~

final, nak dapat 20/40 pun langsung aku tak confident.

maka nya, kau rasa boleh bajet tak result aku?

best pulak aku mencarut kan malam2 ni. habis pahala seharian aku =,="

setiap sem ada je lecturer yg puaka~ ada je yg nak buat hal. lelaki perempuan sama je. bangsa sendiri pun nak berkira? kang aku bukak cerita aku kat kolej memang ak tidur aku malam ni. sorang pun takde lecturer bangsa sendiri tapi tak berkira macam lecturer bangsa sendiri .

Maturity is achieved when a person accepts life as full of tension.  ~Joshua L. Liebman

terima kasih pakcik liebman, saya sedang cuba!

10 comments:

Miss FafazAdnan said...

gudluck akk ! (:

~kiinaa~ said...

thanx pretty twin :)

NANA KEC!K said...

gud luck ye akk kinaa !! :)

~kiinaa~ said...

nana kecik : tenkiu adek :)

Friendly Bookmark said...

Fine post. I think will be enjoyable to everyone.Thanks.

Better Article Submission said...

Nice work. I appreciate it. Looking for such useful future works. Thanks.

SEO Forum Blog said...

Pertinent post. Needs to be available. Thanks.

Directory Surrender said...

Such works should be regular. People demand it. Thanks.

News Links said...

Worthy of applause. Looking for the next.

Ayman It said...

Unique idea. Make it persistent. Thanks.