Tuesday, July 3, 2012

mumbling at 2.25am

assalamualaikum...
lama nya tak update. nak update apa pun tak tau, nothing interesting lol

ni pun rasa nak update tengah malam nak pagi, depan tv yg gelap, tv kipas lampu sume turn off. malas nak on kan. jap lagi takut nak turn off, switch kat hujung nun jauh di sana walau pun rumah sekangkang kera je pun

actually tengah browsing on some blog, people's achivement. rasa cemburu of course. people at my age that achieve a big compliment where i have nothing, i guess.

i was thinking of doing something that can earn lotssss of money, sure everyone love money rite? i was thinking of i achieve something big, or at least now i am doing something that can i gain something later, 2 3 years more in future maybe. it's hard if u not START anything from now. yes u still can but it's a bit hard. trust me.

i was drowning in my own dreams now.

HELP ME PLEASE!

but PLEASE stop asking me to join stupid MLM ever like log in dapat duet or whatever, i did have the STUPID experience ever which i was too kind hearted to give someone rm1500 just like that and i don't feel like wanna cheat people like HE and his team (konon) did to me. that was my very bad experience ever yg aku TAKKAN cerita kat anak cucu aku, nampak sangat KEBODOHAN aku yg percaya orang sampai macam tu, yg desperate sangat nak kaya tapi guna cara HARAM. jangan nak sogok dengan tunjuk gambar duet kau yg banyak giler tu sebab aku tau la cara korang nak tark perhatian orang dengan letak gambar duet, bank statement what so ever. siapa tak rambang mata tengok duet wey?? fikir sikit.

haih~ teringat pulak kisah silam tu, terbang duet aku rm1500, kalau aku shopping, dah penuh tangan kiri kanan. derma pun dapat pahala weyyy. kalau simpan, dah boleh kawen kot. gulp! tu la sakina, lain kali kalau nak buat keputusan tu fikir habis and now aku dah dapat pengajaran.

ok, back to the main story, eventho aku dah penah buat business kecil kecil on my own, tapi still slow la. yes i don't have any knowledge, i never attend any formal lesson about business. aku pernah jual perfume, handbags, tudung tapi tak berterusan pun actually. but it's ok, itu pengalaman kan.

susah nya, kalau bercakap dengan orang, susah nak luah. at last aku menaip je lah. kalau ada yg sudi bagi pendapat or solution or just listen, thanks a lot. if not, i just feel a bit ok bila dah menaip apa yg aku tengah rasa sekarang ni..

sebelum ni aku tak rasa sangat down macam ni tapi since lately aku kerap sangat shopping, dan duet pn bocor macam apa je, aku memang rasa sangatttt.... wahhh tension wey,,, asal keluar rumah je, duet pun keluar lagi banyak... bila duet semakin berkurangan, aku susah nak round up utk buat business baru ok. that's the main problem.

ye la,, ce bayang kan, last two weeks, (aku duduk rumah sewa, aku stay about 1 month untuk settled down fyp aku. and it went well alhamdulillah) dalam masa 2 minggu tu, aku just jumpa supervisor aku sekali je tapi aku pergi sogo 3 kali!! kau nampak tak betapa banyak nye aku menyumbang kat sogo? tu baru sogo, belum bab lain macam makan la so on.

ok, dah. nanti pulak sambung. it's 2.50am. got to sleep. have a nice day people :)

2 comments:

haney said...

godaan shopping sgt kuat smpi gsogo 3 kli huhuhu

~kiinaa~ said...

tu la, tapi sebenar nye takde la shopping sgt, tapi sebab skrg xde side income, x syiokk :(