Tuesday, March 9, 2010

be aware everybody!

lately, banyak sangat sangat kes pecah rumah kat malaysia ni
yang tak sedap nya merompak sampai nak membunuh
orang tua orang muda semua sama je
so anda semua sila lah berhati hati ye~
=)p

>>kepada kawan kawan kat kolej or kawan kawan kat mana2 ipt yang duduk rumah sewa atau pun hostel>>

pintu and tingkap kan certain blok je ada grill
so bawak bawak lah kunci pintu kamu selalu ye
tingkap tu sila la tutup kalau pegi class or sleeping beauty dalam bilik
(dulu aku selalu lupa tutup tingkap, kadang2 balik kelas bukak pintu then kunci lupa amik kat pintu belah luar, memang aku selalu jemput penjahat masuk rumah. hahaha. see how forgetful, careless i am rite?? )

oleh kerana ada la jugak orang asing dalam hostel area yang kerja tukang tu
bahaya oooo
tak kurang jugak foreigner student kat situ yang panjang sangat tangan nak mengambil harta orang
(dalam foreigner hostel kan, pak ngah aka pak guard cakap ada 1 rumah tu special untuk simpan barang curi~)
bukan foreigner which is local student pun sama je panjang tangan

niat orang kita tak tahu kan kan? =)
( saya dah kena ye kawan kawan! )



>>kepada makcik2, akak2, nenek2, atok2 pun sama laa>>

kunci la pintu selalu, gate dan sebagai nya
malang tak berbau, tapi beringat lah selalu =)p

so dont trust anybody okay~

:::wassalam:::

4 comments:

yasmin.:YasmiN:.yasmin said...

huhuhu.seram2.aty2 la jepppp~

. . . h u s n a . . . said...

haha.. mcm mnyampai kan utusan ..
thanx dude sbb mengigtkan ..

.JueJay. said...

huhu..takut gak...harap harap tade la berlaku.

kiiinaa. said...

welcome~~
smoge xde hal buruk jadi
=)