Tuesday, July 12, 2011

democratic country #1


this is a stick entry ~
scroll down for the latest entry..
sorry for the inconvenience
this is how i show my respect due to people who involved to fight for justice~

hi! have a nice Tuesday...

this things just can't get out of my mind...

it's about our right now and in future..

however, i just salute this old lady, who had a BIGGEST spirit in her heart...

shame on me, i don't have a spirit like her, and shame on u too, if u never support on what she fight for...





people just want to fight for their right, mereka cuma mintak sistem pilihan raya yang zero rasuah..

tapi sayang nye, ni yg mereka dapat...




fitnah dari newspaper yg orang biasa baca dan percaya, mengalahkan baca QURAN.. 
stop la meletakkan kepercayaan kat berita tv1, tv3 suku, berita hairan, utusan meloya...

ni baru democratic country #1, maybe akan ada lagi sambungan lepas ni, selagi aku rasa nak bersuara...
don't stop me, this is a democratic country...

banyak lagi aku nak share untuk yg terlalu gemar kan utusan meloya, berita hairan, tv1, tv3 suku... maybe dorang ni terlalu taksub kan..

aku tengok gambar aunty kat atas sekali tu aku rasa malu dengan diri sendiri sebab aku tak macam dia, the brave old lady.. begitu juga dengan semua yg attended that 9th july 2011..

this is not about the politic party that i choose, but this is about the right, hak rakyat..

dan jangan cakap "korang nak hentam kerajaan ni, cuba tengok dulu duet sekarang ni sape yg bagi"

sorry, bukan duet kera_jaan tapi itu duet rakyat yg bayar government tax yg maha tinggi...

kadang2 cakap banyak pun tak guna, berdebat pun tak guna...

sila fikir guna otak... rational...

see the malaysians marched on that 9th july.. tak kan sikit pun tak rasa touching? they fight for the right and "u" keep condemn them like they are racist, selfish, stupido and fanatic..

wallahualam...

8 comments:

Kendra Bing said...

Discover blogs,videos and pics you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com . Or submit your blog posts to be part of the whole big collection.

ken said...

the "pisau" is actually a flag?? i see..

~kiinaa~ said...

Ya,just a flag.i wonder why they said it's a "pisau",
So funny :-P

Nurul Ain said...

wuwuwuwu..sdeh kan. x pe. berjihad utk kebenaran.

mizzbutterfly said...

tak percaya.... benda yg baek tak nk pulak diungkit... benda yg jahat sahaja diungkit...marilah berdoa umat islam kukuh...dan malaysia aman...itu lebih baek dari menunding jari mnyalahkan pihak polis dan sbginya....

~kiinaa~ said...

nurul ain : yup :)

~kiinaa~ said...
This comment has been removed by the author.
~kiinaa~ said...

wany: yup, maybe tu dari kaca mata ko... your opinion, thanx btw... at least ko sampai kan dgn penuh berhemah.. thanx sbb x perli, sindir mcm aku kena before sebab pandangan aku..