Saturday, July 9, 2011

sabtu yg bersih ^^ anyway, spongebob memang comel~


hi, super Saturday is available now...

most of people yg stay around KL mesti merungut bosan sebab tak boleh keluar ke mana mana kan?

ada jugak yg penyokong bersih

ada jugak yg kutuk bersih

ada yg merungut sebab tak boleh pegi clubbing (ni ada ok!)

ada yg merungut sebab tak boleh keluar shopping

ada yg merungut sebab tak boleh keluar dating

ada yg merungut jalan jammed

ada yg merungut nak pegi kerja pun susah


ada yg bergaduh gaduh kat fb,masing masing nak tunjuk pandai, masing masing nak cakap dia betul.. last sekali apa korang dapat?

macam macam adaaa okay...

pelik... perhimpunan biasa nya akan buat kecoh ke?
is it all rally make chaos? *blink blink*
memang diorang yg attend bersih ni cakap nak buat kecoh ke, nak runtuh kan klcc ke, nak bakar putrajaya ke, or apa apa?? ada ke?

diorang menuntut perkara yg rasional kan? ada diorang cakap nak jual Malaysia? ada tak??

diorang dapat permit dari Yg DiPertuan Agong kan?

so? apahal kecoh nak buat road block sana sini? nak tutup jalan sana sini? interview orang sana sini?

sekarang siapa yg susah kan siapa??

yg cakap penyokong bersih haram sebab pemimpin orang bukan Islam laa..

semua yg sokong tak semesti nya pembangkang 

masing2 bersuara, kata negara demokrasi..

tapi sekarang apa dah jadi?

pakai payung digi kena soal siasat..

tapi kalau pakai baju spongebob kena tahan jugak tak??
wondering dan teringin nak try! ^^




5 comments:

Mun said...

hehe..cakap je i raja, tu i pakai kuning. :P

~kiinaa~ said...

kalau die tanya raja apa? mati i nak jawab :p

[sutera kasih] said...

semua nk tunjuk pandai kan hehe tnpa dsedari, menunjukkan peribadi diri ~

Cik Wani said...

hye.. jom komen kt link entry wani ni..

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

~kiinaa~ said...

cik sutera kasih: betul tu.. masing2 nak tunjuk pandai, masing2 nak tunjuk hero, sampai kn kelemahan sediri pn orang boleh tengok :)