Tuesday, January 31, 2012

doa ",

assalamualaikum ",

just to share something simple but important





Jangan lah berdoa sebegini;
Ya Allah, jauhilah aku dari kemiskinan..

Sebaliknya begini;
Ya Allah, berikanlah aku kekayaan..

Kenapa ye?

sebab yg first tu, kan dah ada 2 negative words. dah la jauhi, miskin lagi. eventhough bukan itu yg kita maksud kan.

so berdoa la cara yg kedua, ada 2 positive and good words. hope HE will fulfills us 

J

some more, sometimes kita tengok orang kita akan cakap "eiii apa lah orang tu buat macam tu macam ni"
tapi kita tak sedar kita lebih teruk. isn't it?


2 comments:

nuruashia ♥ said...

btol tuu... kalo bley avoid sbut yg xelok even dlm doa..

~kiinaa~ said...

kan kan? kalau boleh cakap benda yg positif je :)