Monday, February 27, 2012

rest in peace my dear!


assalamualaikum semua...

lama sudah tak update.. 

>gara gara laptop buat hal  alasan <

di sini saya ingin mengucapkan sekalung penghargaan kepada laptop lama saya cik puan acer yg telah berkhidmat selama 5 tahun. boleh kata sepanjang 5 tahun ni, dia sangat berbakti. kalau 1 hari ada 24 jam, ada lah dalam 12 jam sehari dia on :)

my darling sweetheart acer :)

akibat fan dalaman rosak, i guess, sebab since last month bunyi fan sangat kuat macam bunyi enjin motor pun ada.. and last 2 weeks tiba2 takde lagi sound tu tapi bila laptop dah panas, dia shut down sendiri..

seriously this is the most important gadget in my life, it gave me a lot, too much benefits in this 5 years. semua kerja aku diselesaikan thru that laptop. paling penting, assignments tercinta sepanjang di kolej. jika tidak, masakan aku graduate dengan cemerlang sekali. tapi itu dulu, sewaku di kolej.

tak banyak sangat kot buat hal, paling serious pun motherboard rosak, so saya repair and it costs about rm480, it happened last 2 years i guess.

so i decided to buy the new one last saturday. eventhough i think the old can be repair. sokay, ill repair soon :)

HP pavilion g4


specs:
intel core i3
ram 4g
internal disc 640g 
windows 7 home premium original
yg lain tu tak la faham sangat. HAHA

tapi yg paling puas hati bila ram tu 4g and disc 640g

it costs below rm1600!

the most worth to buy than others :)

ok lah, misha call suruh siap. nak makan besar dan bersuka ria...

nak tanya apa2 sila la komen ye, tak sempat nak story panjang...

daaa~~~~~~~

btw, thanks john (boyfriend forever) sebab teman. nanti teman lagi pi repair pulak..
i love u! :D

2 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

waaahhhhh laptop kita sama laptop kita sama yea2 ada geng ahaks..

~kiinaa~ said...

echa; ye ke? wow! sepp sikit :DD