Saturday, March 17, 2012

cerita best zaman kecik kecik ^^


assalamualaikum..

happy weekend yawww! muahahahaa~

today i would like to refresh back our old time favorite tv series. cartoons of course.

ni semua yg aku memang layan, kipas susah mati masa kecik. tapi sekarang takde dah laa nak jadi kegemaran..

serious ini semua memang syok terbayikk dari ladang ^^


tom and jerry! wahahaha, ni memang best. banyak tape (dulu tape, bukan cd) parents aku beli. time petang petang baring baring mesti bukak, arwah moyang aku pun join sekaki, dia boleh cakap, bila la tom tu nak dapat tangkap jerry. haha


ok, both cite kat atas, tomato man dgn daddy long legs ni paling bermakna kot. time tu aku sangat kecik dalam 5 6 tahun rasa nya. cite ni ada dalam kul 3 ke 4 petang camtu la. setiap kali ada cite ni, arwah tok mesti akan ingat kan aku, lepas tu baring kat ruang tamu tengok.  arwah tok  panggil cite ayah kaki panjang sebab cite ni dia translate ke bahasa melayu terus :)


pink panther, ni pun ada collection tape.. best jugak laaa 


 
doraemon zaman dulu alih suara dia sedap, tapi sekarang suara dah tak best, kan kan?


sailormoon tak silap sabtu ahad pagi dalam pukul 9 kot :D


ni pun antara yg PALING SUKA!
komik memang tak pernah missed. kalau beli komik, memang queue la dengan adik2 nak baca :))


mermaid ada tape jugak, movie, dah berapa ratusan kali tengok pun tak tau~~


teletubbies, so cute. aku ada 4 beradik, so pilih la sorang satu. aku lala, yg kuning :D


ni bug bunny kan? best jugak :)


okay, cartoon dah kot. ni yg jenis orang2 pulak~~


suria baja hitam, adik lelaki aku punya fav, sampai aku pun suka. tapi best..


 
power rangers, aku color kuning jugak. haha


 
ni yg paling aku suka, jetman! juga kuning :DD

rasa macam ada lagi kot, nanti sambung part 2 ;)


hai best nya zaman 15 tahun lepas. tak de masalah besar. kalau besar pun bila petang2 tak leh keluar main awal. lepas tu malas buat homework.

dan masalah terbesar masa darjah 1 2 3, susah nak hafal sifir. ahahahha


2 comments:

haney said...

wehhhh rindu zaman kanak2

~kiinaa~ said...

haha. kan kan ^^