Saturday, August 17, 2013

raya's pictures


assalamualaikum!

happy weekendss uolss!

today, i am attending my neighbour's wedding. the foods are nyums! 

and as i promised at my sooo previous entry, i would like to post my raya's pictures. so lazy to select the pictures to be uploaded. semua pictures ni tak edit, takde watermark, malas.

here we go!

raya day 1


after subuh tido balik then jaga pukul 9am. cepat2 mandi siap semua terus gi rumah maksu, we gathered there with all my mother's sibling.

prepara nasi tomato ordered from my mom's cousin at my own house :p

di rumah maksu: 
pavlova aka neelofa according to my cousin, made by naily and kak waty, my cousins
red velvet cupcake


ice limau tea :D with some biskut raya
other foods were nasi briyani, kambing golek, (lupa)


bab deko men-deko, serah ke maksu, taukeh butik dan cafe


left to right
papa mama maksu step grandmother angah
berdiri: wan (grandfather)


atas left to right: awin, naily, me, angah my sister
bawah left to rght: syifa and nisya


at my home,
my parents


some of us :)

ada yg takde. half of us. 

paklang's family with tok and wan
kids in pink and chocolate were not included :p


my family, not including was my father


maksu's family. with kak wati (my cousin's wife carried her son)
girls in pink at the very left was nisya, pak ngah's daughter
maksu has 3 daughters


raya day 2


day 2, rumah maksu lagi. nasi hujan panas made by maksu :D


kurma telur and kentang


ayam masak merah




syifa and naily

petang, dah boring duduk rumah.
kami pegi kuala perlis.
aku, apan adik aku, bawak naily ququ cinta boboy nisya

apan dgn cinta gedik princess diva sgt
mengada bukan main

apan dgn boboy, anak cousin aku
yg ni laaaaaaaaaaagi lah
mennagis aku layan perangai dia
ni bukan nangis main2 punya T_T
tak tahan punya wa cakap lu


ququ and cinta
ququ, dah besar and makin matured :)

naily and i






raya day 4

day 3 duduk rumah dah boring 


ni kat rumah pak lang. bihun sup day

setiap tahun memang confirm ada aktiviti ni

yg berdiri kiri sekali tu maklang and sebelah tu paklang and sebelah tu awin, anak beranak
bawah: aku syifa mama cikda mak njang angah



me and ilhanz, anak cikda yg last
so good boy and manja
last time aku gi umah dia, dia paw ice cream mahal
haha





raya day 5 


kat rumah mak njang pulak. laksa sedap day yeayy!!

nisya, kak wati, naily, me, ququ, sufi the lil handsome boy






ok done! gitu lah kekdah nye iols celebrate hari raya.

petang raya ke 5 lepas makan laksa, weols ke hospital pulak tengok acca, cousin aku (kak wati punye husband) eksiden. patah la 1 tulang rusuk. alhamdulillah so far now ok dah..


raya ni biasa biasa je, takde lah menarik sgt. sama macam hari2 lain time family gathering. lagi pun dah agak dewasa ni, tak rasa excited sangat pun kecuali budak2 ni je. 

rindu ramadhan, rindu bangun sahur, rindu terawih walau just terawih sendiri but it was my privacy time with Him. 


may Allah meets me with the next ramadhan. insyaallah :)

ok bai!


eh aku belum wish raya rasa nya


selamat hari raya

jika ada terasa dgn aku, sakit hati ke, tak puas hati ke, sila la maafkan. kalau tak nak maafkan, sila call/mesej untuk jumpa. kasi setel. ha, gentleman gile kan aku

maka ini, aku telah memaafkan, menghalalkan, segala hutang piutang atau kesalahan jahat mulut, secara SENGAJA atau TAK SENGAJA yg sesape penah buat. kalau rasa penah berhutang yg kata nya pinjam sepoloh hengget nak isi minyak kete sebab takde cash, sila la bayar. nt roh tak tenteram. 
tapi kalau TERLUPA takpe, aku dah halalkan pun.

p/s: jangan beriye mintak ampun maaf di hari raya, lepas tu buat lagi. drama sgt tau. tak payah mintak maaf pun lagi bagus. 

ok babai!

2 comments:

haney said...

wahh raya sakan :)

Unknown said...

raya raya raya~~~