Sunday, February 6, 2011

the super boring "boarding school" after all - part 1



Assalamualaikum! Hello guys!
This entry is agak panjang lebar. Korang mungkin boring and tak faham apa apa. Tapi baca je lah, mungkin korang faham. haha
Today is super Saturday, which is my favorite after all plus I’m at home. Well tomorrow I’ll be going back to asrama which I can call “the super boring boarding school after all”.
Why I’m saying that? Because that place is really super bored and bored and bored and really annoying for me. Your life there is just like when u was at boarding school before, wore the uniform or I can replace with baju kurung or so super duper proper attire and went to classes. Then u must go back to your room before 10pm. Sorry if u can’t accept. Just read okay and if really annoy with my statement, leave this page immediately! I never go through with the environment like that before. So that, I call that place with “the super boring boarding school after all”.
Okay guys, itu baru sikit. Tak masuk lagi bab study nye. Aku pun tak tahu kenapa malam ni rasa nak complain very very much a lot. Amik kau, memang macam banyak je kan. Ye la, tak baik complain complain ni, nothing perfect kan but like I care if myself really not comfortable with what I face right now!
But the most thing yang aku paling risau adalah apabila sesi pembelajaran adalah sangat99999999999999 slow, perlahan, relax macam sekarang aku sedang amik foundation yang belajar fizik, basic math and yang senang senang lah.
Imagine, sekarang dah week ke 4 dan aku rasa input yang masuk sangat kurang. Wahai lecturer saya sem ini, kenapa slow sangat ni? (excuse me, tak semua ye, but half of them) Serious aku risau!!! Iye, sebagai student kita tak patut rely too much on lecturers tambahan pulak sekarang ni degree, bukan diploma atau sekolah tapi lu fikir lah. Kalau pokok nye dah slow, harus lah yang laen pun slow.
Kenapa lah banyak yang menyusahkan dari yang menyenangkan? Cuti CNY hari tu, aku dah bagitau parents aku balik selasa petang, ikut timetable aku la.
8-10am aku memang dah burn 1 class sebab aku malas, my mistake.
Then next class aku 12-2pm aku dah pi class, masuk lab and so “exciting” bila lecturer cuti. Ok fine, aku pun cakap la dengan kawan2, “kite sambung buat je lah lab yang minggu lepas ye” konon tak mahu waste time. And the best part when the technician lab datang and bagitahu yang lab kitorang buat last week tu adalah lab sheet yang tak betul. Damn shit tak?
Okay, next kami pun pulang. Ready for next class at 3-5pm. Aku dah jalan penuh semangat dah sebab tu class last untuk hari tu. Agak2 dan nak sampai, kawan2 clasmates aku mencicir pulang. Dorang cakap sir cakap class takde. Okay ni lagi damn shit sebab a few hours before tu, aku jumpa lecturer tu, dan beliau cakap class seperti biasa. And hari sebelum tu pun aku Tanya and beliau cakap lagi class seperti biasa. Beriye je nak habes kan silibus. Kononye lah kan. Well, melayu tetap melayu. Kau fikir lah sendiri.
Benda2 macam ni sumpah aku tak penah jumpa masa aku diploma dulu. Dan aku memang tak suka benda benda yang orang buat remeh macam ni sebab akan menyusahkan aku. Tolong lah, aku dah muak! Kadang kadang, gelak pun gelak jugak bila lecturer cancel class, ajar macam nak tak nak, yela, best la sebab habes class awal. And kadang kadang aku suka jugak class takde. Boleh balik hostel tidur ke buang masa kan. Tapi kadang kadang aku fikir kalau dah week 4 nak masuk week 5 pun kau boleh nak maen maen, nanti kau tak macam gelabah gaban pulak nak kejar kan? Lepas tu nak menyusahkan student tetiba kasi test quiz and submit lab, assignment at the same time.
Yes I know that great mind discus event, average mind discus idea and worst mind discus people. But aku takkan discus sumthing kalau ia nye takde kaitan dengan aku. Macam sekarang, ada kaitan kan? And sorry if ada yang terkecil hati but this is really what i mean.



**gambar hiasan harus adaa**





10 comments:

hunnyawyn said...

kinaaaaa.. hani pun rasa macam kina.. serious sebijik, got nothing input. down giler study sem ni. i dunno why also, hani asek rase nak blame lecturer je. urgh! benci2 dgn life bmi ni:((

~sakina~ said...

hunny!!! i find sumone that understand my situation!! finally~ pfft~ yes, sgt minimum input, and finally lecturer yg asyik di condemn dalam hati =,=
and rasa down tu sangat selalu :(

Mr. TN_SkY said...

uit2..yang ayat great mind tuuhh dah memang aku ltk kt blog aku hahaha...abes lah nnti orang ckp aku yg wat ko mrh..uii2 hahaha..=_= neway entahlah..aku pun rse sem ni slow gile balaja..seyes control aku lmbt gile nk blja nie~ zekzkzek~..bile mid term eh??

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

mizzbutterfly said...

huik...mcm marah sgt nih...hahaha...ko dikire tahap normal...ade perasaan...n ko berasa tanggunjwab dgn stardt ko..ko punye kes mcm housemate aku..lecturer die suke batal class..hanya tinggalkan notes untuk dibace dan ok..blh jawab mid exam..hahahah budak2 u skrg mmg dah pandai..hikhikhik

~sakina~ said...

sky: haha.. quotation tu aku baca lama dah kat blog hanis zalikah pastu nampak kat blog ko :p
yessszaaa, sem ni lembap, bukan student tapi lecturer. sorry to sayy la babe~

~sakina~ said...

wany: huhu,, bukan marah, kecewa mungkin~~ tak sangka pulak aku.. aku lari dari kolej ke tempat yg ada bangsa sendiri bajet lagi baek rupa nye aku salah =,=
aah la wany, budak u kan pandai, tak payah ajar dah..haha

CIK FAFAZ said...

huhu.
sabar sis sabar.
itu baru dinamakan student.
hihihi

~sakina~ said...

faz darling, sebab sabar la im still there :)

ScArLeT MinE said...

kina..
hantar la aduan ke pihak atasan..
klu xbrtndak gak..
terus jer ke pengarah =]
at least after dis, org len da xyh merasa ssh spt ape yg kite rase..

~sakina~ said...

ika, pihak atasan contoh nye sape?
pihak atasan bmi ke?
rasa (memang konfem dah) dorang pun same je~~