Sunday, March 27, 2011

bersabar itu lebih baek ^^


assalamualaikum darlingssss

updated fast fast fast!
hari ahad yg macam biasa, seperti slow je. dan harus menikmati hari ini dengan sebaik mungkin untuk menyiapkan tugasan tertunggak. ye, sungguh banyak kan? oh, saya yg banyak kerja, bukan kamu kan? tssk~


sepanjang weekend ini, saya sungguh aktif ke sana ke mari. jumaat petang keluar ke jusco dan ter shopping sedikit, ouh, bukan! banyak jugak  ~_^
dan apabila pulang, berlaku sedikit kesesakan lalu lintas di wangsa maju dan akibat nya saya dan kawan2 sampai pada 10.15pm walhal curfew hour adalah pada 10pm.
maka nya saya dan rakan2 ditahan di pondok pak gurad bersama fellow yg setia menunggu konon nye oppsss sikap. saya agak bersyukur kerana teringgal kat matriks kerana jika tidak,pasti akan ke ofis hostel untuk menuntut kat tersebut dan ditambah ceramah khas. tak mengapa, itu kerja fellow kata nya, wakil kepada penjaga atau ibu bapa walaupun saya memang bosan dengan perkara sebegitu.

maklum sahaja saya dari kolej lagenda yg bagai syurga, dikatakan cuma kolej yg tidak ada taraf dengan tempat belajar yg laen terutama nya universiti.tak perlu mengikut curfew hour, tiada fellow yg nak memberi kata nasihat, tidak perlu di ceramah dan bebas keluar dan masuk hostel sesuka hati.. okay, panjang sungguh penjelasan.. maaf jika membosankan.  ^^

hasil belian di vincci jj wangsa maju

ye, kami la yg pulang lewat 15 minit dan tak bawa kat matriks tu.


sabtu selepas zuhur, keluar jugak bersama roomate dan rakan2 nya. kali ini ke times square. dan malam akibat kesesakan lalu lintas dan risau ditahan lagi di pondok pak guard, dan risau nama naek lagi, dan risau hostel tidak dapat dimohon, terpaksa bermalam di rumah kawan, syukur la cuma dekat sahaja dan mereka sangat baek.  ^^

arching di times square. 


dan hari ini, plan asal nye bertemu janji dengan nya, tetapi terpaksa dibatalkan pada saat akhir. ada kerja kata nya. tak mengapa, mungkin tiada rezeki. ..


dan kini, sedikit update dan kemudian solat zuhur dan akan menyiapkan tugasan tertunggak. semoga semua berjalan lancar. amiiinnn.....



"Do all the good you can,
By all the means you can,
In all the ways you can,
In all the places you can,
At all the times you can,
To all the people you can,
As long as ever you can." -John Wesley


Knowing is not enough; we must apply.
Willing is not enough; we must do.

Johann Wolfgang von Goethe 


HE knows the best.patient is the best things.
wassalam~




6 comments:

RuBiE ZaiNuDdin said...

wa..kasut tue org penah try minggu lepas..tp xbli pon..huhu..cntek..;)

~sakina~ said...

tu la, terjatuh cinta dgn kasut tu dan terus terbeli :))

mizzbutterfly said...

tak life la kalo tak blh blik lmbt...kul 10 dah kena terpacak kat hostel...hehehehhe

~sakina~ said...

tau takpe cik wany. kalau lah mereka memahami. dulu aku balik lambat, huha huha jugak, lagi dasyat dari sekarang tapi stil jadi manusia dan result aku lagi ok dari sekarang~ just be aware sendiri suda~ :(

haneyzatul.amira.amran said...

shanteknye kasut! :)

~sakina~ said...

beli laaa, sale 20% dr rm49 jadi rm39.20 :D