Tuesday, March 29, 2011

kerana hidup mu sungguh bermakna ^^



assalamualaikum! 

niat nye nak update petang tadi tapi wifi terlampau laju, so page 'new post' ni tak terloading pulak..
petang tadi akibat terlalu bosan, maka nye saya terbuka some websites pasal quotes..
i love quotes, i read them when i feel down, then i realize that i should ignore the bad feeling jangan sampai bad feeling itu menjahanamkan diri sendiri.menjahanamkan? wah! sungguh hebat perkataan saya hari ni kan? haha ^^

Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.


jangan lah menyemakkan kepala lutut otak kamu dengan hanya perkara yg bodoh
jangan lah memikirkan perkara yg tah ape apa tah, lagi tak berfaedah dan mendatangkan kemudaratan
kamu tahu tak yg banyak berfikir sesuatu yg tah ape ape tu boleh menyumbang kepada faktor barah otak?

(seorang kawan yg baek pernah menasihati saya, ye beliau seorang yg boleh membaca karakter kite, die berkata bahawa" kina, jangan banyak pikiaq benda benda yg tah apa apa, jangan biaq emosi tu kawal minda dan perasaan kita" lebih kurang lagu tu la kawan saya cakap)

oh ye, esok ada public speaking, alaa, yg duduk kat cafe dan pegang microphone then berucap macam guru besar time perhimpunan tu laa.. hakhakhak







nak makan lepas tu hafal text public speaking. doa kan la tak pengsan atas stage esok, tak gigil, gugup, gementar, gelabah, gaban, dan segala bagai G ~~


sayonara~~






2 comments:

mizzbutterfly said...

good luckzzz dear

~sakina~ said...

wany... lepas sudaaa :D