Friday, April 29, 2011

it just like; "hello! can u do me a favor?"


assalamualaikum!

hye, good morning..
pagi jumaat yg nyaman, hujan dan guruh... sedikit gerun untuk tidur mungkin... tapi seriously memang mata tak boleh lelap langsung :(

ya, aku dah baring on the bed since 2am... but until now tak boleh lelap... so much i'm thinking about.. buat apa paksa mata lagi kan? bangun on laptop dan update.. dalam 2 1/2 jam aku baring tanpa arah tadi, banyak benda aku fikir.. banyak pulak idea nak menaip.. ada la 2 or 3 entry dah boleh produce but jangan gelojoh.. 1 by 1 sudaa kan?? ^^

__________________________________________


back to the topic.. it's so simple.. straight to the point... i am so hard to ask a favor eventhough it is necessary for me to do so... pahe dok? (slang kelantan ye)

sometimes, i need to prepare my junk foods stock (maggi, susu, etc...) but i think it's hard for me to ask anyone to go and grab them... the solution is i just bought them whenever i went home on weekend..

sometimes, ehh no! actually setiap masa pun memang aku dah bosan dengan makanan cafe yg sememangnye tak sedap dan tak bersih... but i rather eat food that my friend sells everyday.. even it just the same, i don't mind. even if i need to eat maggi, nevermind lah~ just eat.. rather than going out to eat outside~~

sometimes, i am going out somewhere.. i need to go gombak central... then i call taxi.. and when i arrive, i need to go back to bmi.. then i just be a taxi passenger... yes of course i need to pay a lot.. but as i said, it's a bit hard for me to ask a favor to others; friends of mine just to say "boleh tak jap lagi tolong hantar gi lrt?" or "hello, boleh tak tolong amik kat lrt sekarang?dah sampai dah".... 

kadang2 fikir logik buat apa susah2 ask for favor... orang tu nak amik kite, they must walk outside to car park and drive. rather than just grab a taxi and okay, dah sampai! then dah sampai, kite nak jalan masuk dalam jugak. same kan? 

yes, fikir logik kalau ask for favor boleh saving pocket money kan? but i'm not.. i save my money but i make trouble to others. i don't like it...

we don't know others. sometimes they are willing to do for us but sometimes they are just need to do so... sometimes also we don't know if they are busy, tired or something else kan? tapi bagi aku, aku just tak nak susah kan orang je. do not put a burden to others. that all..


korang pulak macam mana? korang rasa aku macam mana?? is it an ego to ask for favor or really don't want to put burden to others?

________________________________________




ohh plzz,, it's 5.20am!! hujan pun dah stop~~  :(




oohh perut, kenapa saket lagi? plz plzz.... jangan laa. dah seminggu macam ni kan?? kasi chance nak study dengan tenang boleh??  :(






4 comments:

mizzbutterfly said...

adeccchiii tido la...jgn byk pikir..minggu exam nih..stardy molek molek na...

~sakina~ said...

ahhhhhhhhh wany!! tension aku malam tadi ;'(
thanx! ^^

hanizatul.amira.amran said...

kina, insomia ke?
mkn salad byk2
sbb salad penawarnye :P

~sakina~ said...

dulu macam ye je. sekarang pun macam dulu balik.. :(
okay2, tq! <3