Sunday, August 21, 2011

cakap serupa bikin dan bikin apa kau cakap



assalamualaikum...

salam ramadhan yg ke-21

actually this is the last week im here, before cuti raya on this friday, glad for it, can't wait to go back~

baaaaaaaanyak nye nak taip tapi sabar je la bila wifi ni cenggini kan,, sambil menaip ni pun dah sejuta kalu dc (disconnect).. macam la aku penyabar sangat kan, mesti la dah termencarut dalam hati... puasa ni ada je benda nak buat orang marah, tak puas hati.. tapi melawan itu terbaik sebab puasa bukan tahan perut je beb, tahan jugak lidah dari berkata tidak baek, tahan hati dari termengumpat..




aku dah lupa nak taip apa ni, ni draft semalam, tak sempat taip habis, boleh dc lagi, memang la aku tido =,~

bosan sebenarnye asyik cakap benda yg sama, balik balik wifi slow, balik balik itu dan ini tapi itu la aku menghadap hari hari..

tapi tiba2 aku dapat idea, tajuk nye adalah cakap serupa bikin dan bikin apa kau cakap ^^ (tetiba sungguh tajuk ni..)

aku rasa penting kot dalam kehidupan sehari harian sebab manusia kn, well, bab bercakap number 1, time nak buat, harem kan? oleh itu, sila ambil perhatian..

sila lah jadi manusia yg melakukan perkara berdasarkan kata kata dan perucapan (yg baik sahaja) yg dibuat, senang cerita dalam ayat pasar, kau dah pandai cakap itu dan ini, orang itu macam itu macam ini, kau tak suka and so on, maka nya, harus la kau pun membikin apa kau cakap. reti?

ok lah, tu je kot.. pendek je, tak berniat nak buat syarahan...

selamat bershopping raya, sila la post korang beli apa ye, nak dapat idea :p

dan jugak, malam 10 terakhir ni jangan disia-siakan, tahun depan tak mustahil kalau tak sempat merasa lagi...



6 comments:

mizzbutterfly said...

tak report dkt wakil pelajar ke... ini mmg bikin panas je...hye...tak sabar plak aku bace entry ni..

~kiinaa~ said...

seperti lah mereka pun tak rasa betapa slow nye wifi ni melainkan dorang pakai broadband :S

tak sabar apa wany? nak shopping raya ke? :D

Syida said...

hahaha.. kenapa eyh.. I always had all this draft in my mind.. tapi bila nak publish it suddenly lost..

ayuu.r'zad said...

biasa lah kankan?
saya pun..
next time, if ade idea post trus.

manusia mudah lupeee. wee~~

:p

~kiinaa~ said...

syida: betul tu, dah macam2 idea dah kan, but then nak taip je tinggal berape kerat je :((

jenuh selawat nak kasi kelua :p

~kiinaa~ said...

ayu: aah, sy penah kul 3am x boleh tido, then banyak pulak idea, terus bangun taip :p