Thursday, August 11, 2011

BROGA yang sejuk ^^




assalamualaikum...
salam ramadhan yg ke-12 (dah maghrib kan? so dah masuk hari baru)

actually entry ni patut diwujudkan 2 weeks yg lepas tapi disebabkan masalah teknikal (konon) baru today publish :p

dari 2 minggu lepas duk canang2 kat sini dan sini nak post entry pasal broga... ^^

anyone pernah ke broga hill?? i recommend u to go to this place... seriously worth to hike laaa babe~
at first aku fikir 10000000000 kali nak pegi ke tak...
at last, pergi je lah!

by the way, thanks a zillion to wanie for calling me and invited me and kak illa to join u and your friends.. i had so much fun on that day babe <3


we took about 1 1/2 hour to arrive at the top...

tapi at 1 point, we stopped a long time before continued to the top because so many people there..


we arrived at this point at 6.45am to pray... 
agak dah nak sampai dah pun actually...



kami berempat je girls ^^

then, from the above picture to this picture, it took about 1/2 hour journey... 
kat sini lagi sikit nak sampai the top...


see, the place that we stopped to pray was below, bukit yg left side itu ^^


 ok guysss,, now we arrived at the top. yeehaw!


and now, we safely depart ke bawah. haha

ehh pendek je entry ni, bajet lama je sebab amik masa sampai 2 weeks.. poyo kan?


tips to hike:
  • wear the suitable attire... pakai la lengan panjang, sebab kang calar balar tangan korang, tempat tu dah la lalang, agak beranting kiri kanan... actually aku pakai arm sock, tapi armsock tu besar and asyik tertanggal, lastly aku tanggal terus. hampeh =,=
  • then, pakai kasut yg sesuai, ni paling penting.. sebab kasut yg tak sesuai akan buat kaki korang tak mencengkam... and bila nak naek, senang jatuh, dia berbatu jugak, so fikir la kalau nak naik tu tergelincir ke kan.. and bila nak turun, mesti licin, sebab turun bukit.. 
  • and aku pakai jeans je, rasa2 sesuai tak? tak kan? tapi aku rasa lagi selamat sebab jeans kan tebal, takde la calar balar.. ^^
  • bawak lah makanan yg best2, haha.. masa dah nak sampai at the top, ada batu besar, so kitorang rest situ 2 jam lebih.. memang lapar la beb... teringat je makanan best time tu... :p

i'm proud with myself because successfully and safely hiking that hill.. 
haih, ingat aku ni jenis lembik lembik je, tapi kuat rupa nye :D


thanks kepada semua sebab invite and tolong menolong semasa mendaki, ada masa kite pergi lagi tau tau ^^

have a try peeps!


tak tahu lah kenapa terasa sangat malas nak menaip.. mood macam swing je lately~
:(

7 comments:

haney said...

wahhh seronoknye da naek broga. hani slalu je lalu kat situ. tapi tak pernah naek! hahah

=*NuRo0L* = said...

tgk pic kina, seronok la.. satu masa nanti, nk pegi la broga ni.. kina,nape ni bad mood? hope kina ok2 je k.. hm.. harap kita ok2 je.. (^_^')~sigh~

~kiinaa~ said...

hani, naek la ajak kawan ramai2 konfem best punye :p
kat depan nak masuk broga tu ade rabbit farm, nanti singgah skali tau pastu bgtau kte best ke tak ^^

~kiinaa~ said...

jannah: 1 day u should go, fun and interesting babe :D

Fafa Adnan said...

teringin nak pergi! :'(

RuBiE ZaiNuDdin said...

jauh tak broga..tringin nk pergi juga..huhu

~kiinaa~ said...

fa: sila sila pegi, capture gamba bayak2,, cantik sgt :)

rubie: kt semenyih je.. nak hiking about 1.2km :)