Wednesday, September 28, 2011

wordless Wednesday #10


assalamualaikum...

this is the end of syawal by the way..

",



gimme the flowers! 



when silent is the best solution

assalamualaikum...

i prefer silent
it's better than u find someone to talk

i prefer keep inside
rather than i talk much

:)

when u have much to talk, when u have much inside your heart
but when u don't know how to express them out loud

i know people wouldn't understand
so i kept them myself

easy right?

try to hear this instrumental by hadad alwi. 

i cant link the video inside, dunno why. just click the sentence above and listen..

can u feel something calm inside? :)



Friday, September 23, 2011

kawan yg terbaik adalah apabila kita gembira bersama mereka.




assalamualaikum...

salam 25 syawal kawan kawan~


hari ini hari jumaat. selamat datang hari minggu. lama sy tunggu kamu tau. tak sabar nak kemas bilik, tengok bilik orang lain kemas je. bilik sy kenapa macam bersepah je? huuu~


___________________

semua orang ada kawan kan? as for me, the bestest friends are when we feel comfort and relief with them. last week, me and my ex-classmate aka ex-college mate were having a great breaking fast dinner.. the 10 of us plus miss mary. the happening activities, wonderful time and great moment we had. 

bagi saya;

kawan yg terbaik adalah apabila kita rasa selesa bersama mereka...
kawan yg baik adalah apabila kita berjumpa, masing masing tak henti bercakap
kawan yg baik adalah apabila kita rasa nak nangis je waktu tu sebab best sangat
kawan yg baik adalah apabila kita terlupa sekejap yg kita ada masalah lain
kawan yg baik adalah apabila kita bercakap dan mereka seakan akan memahami the next sentence kita
kawan yg baik apabila kita rasa macam tak mahu berpisah untuk balik rumah =,~

banyak lagi... the reunion after 1 years and 6 months... 

breaking fast at village view, bangi >> heading to i city shah alam >> heading to uptown shah alam >> sahur at mcD bandar baru bangi



the evening before berbuka puasa, bought some food

yg baju biru tu adalah lecturer yg super duper sporting. :)


girls only :)

kami SEMUA ^^


next, went to i city shah alam ~~

unta itu nama nya Maria.. sombong betul, tau la perempuan yg naek kan :p








ayat al-Quran yg terbesar




finally, went to mcD bandar baru bangi for sahur ^^

friendship is something that kita tak nak rasa hilang...

may friendship last forever babes and dudes :)

(sebenar nye banyak gamba best nak upload tapi wifi sangat slow, punah mood menaip panjang2.. ni pun dah macam hape dah ni)



pea-ass: ini entry terperam sejak 40 hari yg lepas. haha.. super lazy tak sy? ^^


Wednesday, September 14, 2011

wordless Wednesday #9


assalamualaikum!




i have another 2 papers tomorrow.. hope it never be like yesterday. :(

and tomorrow night i'm gonna fly to kenyir
(ehh fly la sangat, naek sampan ehh bukan naek bus la :p )


by the way, terasa senang bila semua perkara rasa dipermudahkan betul tak? :)





secreto de amor ^^

assalamualaikum ^^

terima kasih cik fanthagiro kerana mengetag saya dengan sebuah segmen yg tak boleh belahh lah pulak kan.. umpama mengorek rahsia ehem ehem.. ^^

tag nye berbunyi begini :

(Anggap soalan2 ni ditanya oleh pasangan kita pada kita.. So kita jawab je)



3 Perkara awak tak lupa pasal saya 
kuat bebel
no consideration
mengada-ngada

Nama yang awak gelar untuk saya ::
orang muda
kurus

Nama saya dalam phone awak ::
anas

2 Word yg saya kerap cakap pada awak (bf cakap kat kte) ::
miss-rindu
orang tua 

Tentang saya (tentang bf)::
nanti orang lain tau, tak nak cakap :p

Saya pada awak (bf pada kita)::
the other half of me

Kalau tengok saya, awak fikir?
nak tengok lagi :p

3 perkara yg awak nak bagitahu saya yg awak (perkara yg kte nak bgtau si dia) ::
sila berhenti merokok
sila berhenti minum nescafe
sila jangan membuat keputusan membabi buta



till then, take care people, good night and have a sweet dreams :)



Monday, September 12, 2011

saya memang berjiwa seni dan mementingkan kesusilaan *tangandibahumatapandangatas*


assalamualaikum semua... 

salam syawal ke-15 semua :)

sedang asyik bercinta ber-belogwalking, membaca belog cik adik manisss hani dan identify my sleeping type..



Memeluk Bantal


Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


ye, saya sangat prihatin tentang kesusilaan. ehh, adakah kesusilaan merujuk kepada tingkah laku? kalau betul, memang tepat sekali... 

saya benci orang yg rude, yg kurang ajar.

saya benci orang yg bercakap kasar dengan orang lain.

saya benci orang yg suka mengarah.

saya benci orang yg macam takde sivik, tak tau batas berkata-kata dengan orang lain.

saya benci orang yg bila moody, lepas kat orang lain.

saya benci orang yg macam di atas.

ada lagi sebenarnya, tapi ni je yg sempat sy identify untuk diri sendiri..

ye, waktu bergurau itu indah, tapi jangan melampau.. jaga hati dan perasaan orang lain juga. behave yourself okay, it's about your civic, your manners..

ehh lari tajuk sikit dah ye? haha

yg bab memberikan penghargaan yg tinggi kepada muzik, lukisan and so on tu betul kot. saya memang feeling layan lagu. baca poem ke, so on, memang best la. quotes, itu adalah favorite dan boleh layan 2 3 jam nak baca yg tu je ^^ tengok painting pun rasa woww! menakjubkan. tak pecaya? tengok sini~ 

membaca peristiwa dalam mimpi? setakat ni tak dapat wahyu lagi laa~~ dan bab menjaga kesusilaan tu memang betul.. sangat tak suka orang yg tak sopan bila bercakap, bercakap kasar dan seperti di atas tu...

okay lah, niat di hati nak buat assignment then nak study, esok paper OSHA at 4.30pm.. today im done with 2 papers, 1st paper was nice, 2nd paper was likeidunnowhattosay~

pray for me guysss!



sila beri saya duet raya ;))

Friday, September 9, 2011

all my scars are open. (tajuk lari, isi kandungan pasal gambar raya)


assalamualaikum wbt...

second entry for today, nampak sangat aku free kan? ;)

jumaat malam yg heaven! baru siap 2 reports dan done with mandarin oral test yesterday ^^

harus lah berfoya foya sebentar di hadapan laptop buat seketika
(padahal tiap2 hari kau berfoya foya depan laptop)


ohh ye, cakap pasal mandarin, petang tadi aku pegi giant,singgah jap nak beli earphone.. taukey chinese, peramah la, young guy. i went in, then that guy went to ask his friend, a chinese too. then he told his friend in mandarin, then he asked me "putih nye u? mak u chinese ke?" naseb aku tak muntah.. aku jawab la "tak lah, nenek i chinese". bangga pulak aku 5 minit. haha. tapi benda macam ni dah banyak kali jadi. siap cakap cina lagi.. :)) ehh nanti aku buat entry laen pasal aksi perasan ni..

usai sudah meng-edit gambar raya tadi, put watermark here and there.. yes, aku fobia since penah orang copy gambar dari friendster aku dulu buat default picture dia. even bukan gambar aku, it's ququ's picture but it's still my picture kan.

ni kan pulak aku letak baaaaaaaaaaanyak gambar nanti, ramai orang, cantek hensem sume ada.. at least kalau aku letak watermark and orang copy, aku boleh claim yg tu picture aku.

gambar ni la yg penah orang amik dan buat sebagai profile picture sendiri.. 
haha, lawak pulak teringat balik

yes it's a risk once u put, u uploaded your picture but if people do think about others privacy, they won't do that silly misbehavior kan?

panjang sudah mukadimah, aku takde niat nak bebel pun, but once i get the keyboard, it's hard to stop typing.. haha


ni mukadimah... menandakan aku bakal mem-publish entry raya dan put a lotttttttttttt of picturess yaww!

isnin starts the mid term exam, untill thursday. i dunno when i have some more time to create the raya entry.. but i try to bebeyh!

till then! bye~

Wednesday, September 7, 2011

wordless Wednesday #8



assalamualaikum~



nak mengadu ni....

duet raya saya dah habes sebab bayar trip fee to kenyir next week :((

bukan saya nak pegi pun, terpaksa tau

ini salah satu assessment..

tapi perlu ke bayar banyak2? kan ni silibus? subjek cocuriculum tau tak..

sedih saya :(

dah la time tu lepas exam, cuti 4 hari, balik rumah ke, dating ke, pegi raya ke, attend wedding kawan ke, tido ke lagi best tau.

penat saya buat muka kiut, muka belas, muka talam dan sebagainye sebab nak extra duet raya..

sekarang habes sekelip mata 

kalau pergi times square ke sg wang ke dah penuh plastic bag kiri kanan.

menci!


Monday, September 5, 2011

once upon a time ",


assalamualaikum...

selamat hari raya yg ke-7..

baru 7 syawal tapi feeling raya dah hilang =,=

baru sehari balik ke hostel tapi rasa macam dah sebulan (tipu)

ya ALLAH, bosan nye saya...

bosangilanakmatiakudalambiliksorangsorangnidenganperutberbunyi.

teringat kawan kawan lama.. :(

kalau dulu, petang petang macam ni mesti tengah jogging, jalan jalan, pergi taman, maen badminton, mandi hujan...

tak pun indoor activity; masak masak, makan ramai ramai...


*rumah saye*

tengok, betapa sihat dan sihat lah aku dulu... berat 52kg and now turns to 44kg!!

tak payah nak makan ubat dr rozmey ke, apa ke, haha




best nye hirup udara segar ",


malam malam pun boleh melepak lagi, tengah malam apetah lagi ;)



time nak exam je, ni lah keje kami.. esok nak exam, malam ni cari geng kumpul notes, heaven!




ni cucur udang, time ni penat buat assignment lepas tu lapar. apa lagi, pegi dapur bancuh tepung lalu goreng~~


hany, ko memang fotogenik. haha

selepas kelas. time lepas kelas kalau berkumpul, tak lain tak bukan pot pet sana sini dan plan ke sana ke mari ^^


ni aktiviti tetap, malam je berkerubung dengan wire sana sini, wire laptop punya, wire internet, dengan paper yg semak lagi macam macam... 

aktiviti wajib weekend, start petang jumaat sampai ahad pagi memang macam ni, tak tidur sebab assignment macam orang buat projek klcc. macam tak nak siap je :((


pastu 1 malam nak gi rumah kawan, jumpa artis pulak tengah shooting ^^

stressful but enjoy!



lepas tu mula la laptop sorang2 naik gila. ni laptop tum. aku pun tak ingat apa masalah laptop die sampai gini rupa nya~~


bosan buat keje kat rumah? mcD kan adeeeeeeeeee ^^


earth hour night :)


practice netball nak lawan dengan geng foreigner =))


ha amik kau, badan dorang besar gile. lalu sebelah aku bleh cakap "they are too small" ciss! memang aku kelua court dulu~~

kawad JPA, semangat :D


ni ter best sekali. mandi hujan. lepas tu ramai pulak yg tiru kami. haha ^^


dah sem last macam ni la rupa nya, malas!



di hadapan rumah terchentaaaa



ni betul2 1 or 2 months baru masuk kolej... ^^


okay sudah setel entry ni. sangat bosan dengan keadaan sekarang dan jugak lapar...

mencari mood nak buat report sebenar nya... 

till then, take care people!

jangan lupa kelik heartbeat bawah ni untuk kasi duet raya~ :)

tQ

Sunday, September 4, 2011

mari pulang ke hostel, ayuh!! *tangandibahumatapandangatas*



assalamualaikum, salam syawal dan salam september~

salam merdeka? merdeka pun nak jugak? ok fine, amik amik amik~~

alkisah tamat lah seminggu cuti raya yg menyenangkan perut.. maka pagi ini, hendak nye bergerak pulang ke hostel yg menanti.. 

banyak perkara yg menanti  after this, dengan report nye, oral test mandarin nye, phase test nye.. phase test tu ape? owh lupa, phase test tu mid semester examination. aku pun tak paham apesal dipanggil phase test, cakap mid exam sudah *gelabah je*

oh my, how lazy i am to go back there! omg!! omg!! omg!!

i need strength, a lot of strength to face everything.

by the way, entry raya tu, nak sangat post, nak tempek gambar banyak2... semalam baru sempat copy pictures to lappy.. no time to edit, to resize, put watermark and what so ever. ni online pun sebab nak cari info untuk report, =,~

by the way for the second time, i just want to wish happy birthday to reezputri cinta laura, 2 years old already pada 3rd september semalam :)



also, happy birthday to both of my twinnie aunts, achik and achu today, 4th september :)



oh ye, di samping itu, saya menyeru kepada semua pembaca supaya tonton videao bawah ni, *sumpahlawaknakmampusrugikautaktengokhabaqhang*

video


jenuh aku link url video ke blogger, tapaham apesal blogger tak boleh cari, terpaksa aku upload :S

haa, lawak kan? kalau tension sila la tonton, konfem gelakgilababengtakhengatdunia.


ok lah, dah pukul 3 pagi. esok pukul 9am nak gerak balik gombak. and now, belum cari info untuk report. goodbye je lah keje keje duniawi. esok esok aku buat..

september, please be nice to me. the starting of this semester is not so good.. hate much.

i need strength..
i need strength..
i need strength..
i need strength..


sape sape nak kasi duet raya kat aku boleh kelik bawah ni.. haha..
time kaseh daun keladi, sila la kelik lagi~~ ;))