Tuesday, January 31, 2012

doa ",

assalamualaikum ",

just to share something simple but important





Jangan lah berdoa sebegini;
Ya Allah, jauhilah aku dari kemiskinan..

Sebaliknya begini;
Ya Allah, berikanlah aku kekayaan..

Kenapa ye?

sebab yg first tu, kan dah ada 2 negative words. dah la jauhi, miskin lagi. eventhough bukan itu yg kita maksud kan.

so berdoa la cara yg kedua, ada 2 positive and good words. hope HE will fulfills us 

J

some more, sometimes kita tengok orang kita akan cakap "eiii apa lah orang tu buat macam tu macam ni"
tapi kita tak sedar kita lebih teruk. isn't it?


Sunday, January 22, 2012

it's about the future in future

assalamualaikum ",

tajukje dah macam entah apa apa kan? :p

saya baru je layan video baru matluthfi tadi after download last 3 4 days :)

it's a HELL HELL YES and i am SO DAMN AGREE with him!

siapa belum tengok, sila la tengok dulu ",


video

Saturday, January 21, 2012

feeling hari raya pula

assalamualaikum semua
selamat hari sabtu



Tuesday, January 10, 2012

persembahkan gambar terbaru budakcun malatopss ^^


asalamualaikum...
selamat hari selasa yg sejuk lagi menyamankan.
hari ni perlis sungguh sejuk mendung dan penuh berkat ^^

tetiba saya mahu menunjukkan kepada semua, gambar awek awek cun yg bakal malatopsss
haha

sila la lihat -->>


gambar baru, rambut depan pun baru potong sebab dah masuk sekolah
darjah 1 yaww!
tengok, rambut dia senget kan?
HAHA

Sunday, January 8, 2012

Day 25 – Who are you?

assalamualaikum ",

i continue my 30 days challenge with day 25. who i am? i give u my facts...

my name is sakina, just 1 word ;)

i was born on 3rd november 1989

i was originally from perlis

now i study at unikl bmi

tidak lah terlalu peramah, tidak juga sombong

kalau kenal, maka kenal lah

benci pengkhianat, sekali saya dapat tau, jaga kamu

benci orang yg suka ambil kesempatan. owh, time kau senang kau ke mana2 je, time nak mintak tolong, nampak je muka aku.. ciss kek sungguh manusia jenis ni

suka kunyah ais tapi sejak kemarin macam dah slow down tapi bibir panas je tak dapat ais~ pfft~

kadang2 suka makan, kadang2 suka tak makan..

caffeine makes me crazy, i can't sleep well, my body shake!

yes i do have boyfriend since 4 years, 4 months, 4 weeks and 2 days ;))

however, family comes first. ^^

i love my late tok so much, because she's acted really like a mother and more. but mama is always number 1 :)

i don't like pet. kucing ke arnab ke apa ke, sorry, not for me!

saya tak pandai melayan kiddo, and tak berapa berminat terhadap mereka! ohh my! why i don't have sifat itu? :(

tapi saya suka tengok kiddo, kalau yg terlalu comel tu, jaga kamu.. saya picit kamu~

benci kan kekotoran, tempat yg semak, tak kemas.

ehh banyak nya saya dah taip, nanti habis rahsia..

bye!


oh ye lagi satu, saya suka make up but at some ocassion only. hello! tak kan pergi class pun nak make up sampai setengah jam? my god!

Thursday, January 5, 2012

spontaneous Thursday #1

kata mereka mahasiswa tak boleh ambil bahagian dalam berpolitik

kata mereka jugak "pointer pun tak seberapa sibuk nak demo"

oleh itu, selagi aku tak habis study, jangan harap aku nak daftar mengundi untuk PRU nanti sebab aku mahasiswa.

Tuesday, January 3, 2012

hello 2012!

assalamualaikum!

hari ke-3 2012..
what's so special?
for me, it's just another year comes after

the important is to make this year better for last year,
worth to live.

bila semua orang nak buat entry pasal 2012, aku pun nak buat
HAHA

tapi ni pendek je...
just introduction for 2012..


btw, next entry maybe about
something that we called FRIEND.

till then, daaa~~