Friday, July 18, 2014

curcuma mangga cure (CMC) dan penawar resdung ^_^

Aassalamualaikum

Salam ramadhan semua :)

Entry ni agak panjang sebab saya nak story pasal produk curcuma mangga cure (CMC)

Berkobar2 ni nak cerita sebab sy sendiri pun experienced makan cmc ni dan nak reveal apa yg syiok nye ^_^


Resdung!!! Arhhhhh BENCI kan, asyik nak bersin, gatal2, nikmat makan seafood pun ditarik. Atau ada yg tak boleh identified lagi simptom resdung? Ni dia:

Kerap sakit kepala. 

  Hidung tersumbat dan berbau busuk.

Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung.

Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.

\  Kerap bersin terutama di waktu pagi.

\Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata.

Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang.

\  Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan.
        





CURCUMA MANGGA CURE (CMC) ni adalah penawar resdung, produk malaysia, bumiputera lagi. Bangga kan? mereka buat research, macam mana, benda apa yg boleh ubati resdung dan jumpa jawapan, iaitu menggunakan kunyit putih atau nama saitifik nya, curcuma mangga. Selain itu, CMC ni juga diformulasikan dari beberapa lagi herba semulajadi yg terbaik untuk merawat resdung dan beberapa penyakit lain. 




Untuk yg berpenyakit resdung, anda sangat la wajib untuk mencari penawar sebab resdung ni bahaya, kalau dibiar lama, melarat, boleh jadi kanser hidung. Ini sy penah baca :(



Bukan yg berpenyakit resdung je, yg tak punya penyakit pun boleh amal kan CMC ni sbb kunyit putih ni sgt bagus sebagai anti oksida atau untuk mencegah kanser. Hebat kan? 


Curcuma mangga ni memang jarang2 sangat ditanam di malaysia sebab cuaca nya mesti lah dingin untuk tumbuh dgn baik tp pihak CMC sendiri punya inisiatif untuk tanam sendiri untuk keperluan menghasilkan penawar resdung yg terbaik dari segi kualiti dan halal nya. 



Banyak sangat kebaikan kunyit putih yg menjadi sumber utama dlm CMC antaranya:


 Membantu menyembuhkan masuk angin, dan sakit perut.

Menghilangkan kulit lebam akibat luka.

Mematikan sel awal kanser.

 Membantu menyembuhkan penyakit tumor.

  Mencegah kerosakan sistem rahim, membantu mengurangi berat badan (sangat bagus bagi anda yang sedang diet).
 Menyembuhkan asma dan sesak nafas.

Mampu menghentikan pendarahan, sebagai sumber antioksidan alami.

Membantu merangsang produksi sel darah merah, menyegarkan kulit dan menyihatkan badan secara alami.

Mengurangkan resdung dan bau mulut yang berpunca darinya.


        
So far, dah ramai sangat yg cuba produk CMC ni termasuk sy dan ramai sangat yg bagi positive feedback..






Testimoni saya sendiri, belum reveal kat mana2 kecuali sy bagitau sikit2 kat kak dayah (sy beli dari kak dayah) dan faderra (founder CMC):

Sakit pinggang dah baik. Sy sakit pinggang since 2 years tp tak lah kritikal tapi kira tak selesa dan tak aktif lah.


 Tahan lapar. Sy jenis kalau duduk rumah je nak makan memanjang tp bila sy makan CMC after breakfast, perut tak rasa lapar. Siapa yg diet boleh la amal kan makan CMC lepas magrib, so malam2 tak lah nak maaaaaakan je kan? 


  Kalau resdung, hidung kita mcm busuk kan? Memang tak boleh hidu hidung sendiri tapi boleh rasa kan? Tapi bila dah seminggu macam tu rasa kan la perubahan kita



 Badan bertenaga. Sy ni jenis kurang beraktiviti jadi badan lesu, end up jadi macam pemalas. Tp CMC ni mcm bg tenaga untuk kita aktif


(adik sy, biology student ternampak la botol cmc sy ni kat ruang tamu, dia cakap bagus kunyit putih ni, dia ada belajar dalam class tentang kunyit putih, bagus sgt utk anti kanser dan banyak lagi. wink!! laaaagi lah sy yakin tentang cmc ni :D )


ALHAMDULILLAH!!!


Ohh ye, so far CMC bukan nye ada 1 produk je tp dah keluar dgn anak baru iaitu cream untuk jerawat. Kesan nye jgn cakap la for sure cepat hilang, juga formulasi asas dari kunyit putih. Selain makan CMC, anda boleh juga sapu jerawat tu dengan acne cream CMC. Dahsyat CMC ni, makin innovative nak tolong org bermasalah jerawat untuk kita. 




Jom cuba sekarang! yang penting halal dan berasaskan herba asli 



Jadi sila lah dapat kan produk CMC ni di mana2 pengedar sah atau anda boleh dapat kan di website atau official facebook CMC seperti di bawah. Anda juga boleh dapat kan lebih informasi tentang produk CMC bila anda browse sumber official di bawah ni.







Anda akan dilayan dengan baik oleh CMC team dan diorang memang akan briefly explain macam mana nak consume CMC.

selamat mencuba semua, jom hapuskan resdung dan hidup sihat dgn CMC! :)



2 comments:

Anonymous said...

saya selalu sarapan minum air susu... boleh ke lepas sarapan saya makan cmc?

Unknown said...

boleh je awk. makan cmc lepas breakfast dan sebelum tido :)