Wednesday, January 12, 2011

kejadian berkaitan monyet ^^



hye korang~~

tiba tiba je aku teringat pasal kejadian daymmm oleh monyet monyet kat bmi ni...
kahkahkah

aku rasa bmi boleh bukak taman monyet dan beruk since banyak keturunan dah kot monyet yg hidup kat sini... hakhakhak~~

-------------------------------------------------

kejadian 1

dalam sebulan macam tu aku kat bmi, tiba tiba aku dengar satu bunyi mencurigakan.. so aku tengok la kat luar tingkap... then aku nampak menatang ni... syiokk dok lepak kat tepi tingkapt bilik aku... time aku amik gambar ni pun die usha slack je kat aku.. cisss kek betul.. ni kira first time la aku tengok monyet secara live kat bmi ni... hakhakhak

-------------------------------------------------

kejadian 2

satu petang yg sangat sejuk, hujan time tu so aku bukak la tingkap.. ye la, hujan mesti monyet pun tak keluar kan... syiok2 aku duduk kat bawah atas karpet tengah online, aku dengar macam bunyi plastik kat atas meja study aku... rupa rupa nye monyet durjana tengah kuis2 plastic rempeyek aku yg aku letak atas meja study tu... then aku pandang arr nak tarik plastic tu tiba tiba dengan pantas die dah sambar dulu... gila bengang aku... aku punya simpan makanan tu.. sedap kot... tapi takpe laa, aku fikir aku kasi la kat dorang buat kenduri kan.. tsskkkk

-------------------------------------------------

kejadian 3

aku balik rumah time november, time tu banjir kat utara... then bila dah sampai bmi, aku tengok tingkap dah terbukak seluas luas alam... aku dah rasa pelik ajaib dah... sekali tengok habes atas meja dengan karpet aku dah huru hara... siott gile... yg ni aku paling rasa nak bakar je monyet beruk tu semua.... grrrr~~

apricot seed yg aku baru beli tu tak sempat jamah lagi pun, air kotak kesayangan, kismis doa, bunga konvo, coklat, gula gula, habes la ape yg ada dalam die nak makan... dengan karpet cantek aku melekit lekit dengan air kotak yg tumpah, habes jugak notes dengan meja study aku... dengan bekas makanan macam apricot seed yg die kunyah tu melekat kat karpet... huaaa!! tension kot wey,, dah la nak final exam lagi 2 3 hari... memang aku tak jejak la meja study aku... aku study kat bilik kawan aku...

takpelaa, yg tu pun aku dah halal... lantak la korang... tolong lah jangan datang bilik aku lagi ye.. pleaseeee!!!!!!!

-------------------------------------------------

tapi tu semua kejadian sem lepas.. sem ni belum la lagi.. maybe tingkat 2 ni tak sudi mereka nak datang kan. atau pun dorang nak jumpa freshie pulakss ke kan... who know??~ haha~

haih, bosan nye lah... baru seminggu macam setahun beb.. boleh mati kutu cenggini...


3 comments:

Siti Safiyyah said...

hehe teringat dulu masa duk kat rumah lame, siap berkawan dgn monyet lg.hakhak. hampeh punye monyet. sibuk nak tumpang skaki tgk tv. haha :D

mizzbutterfly said...

aku igt kan UKM je penuh dgn monyert..herm..bmi ko pun ade gak...ehheeh

~sakina~ said...

siti safiyyah: ye ke?? serupaaa laaa kite :D
monyet tengok tv?? terbaek dari ladang lah :))

wany: ko pun same jugak?? memang bagusss!! kawan spesies istimewa..hakhakhak