Wednesday, May 26, 2010

pergi nya seorang insan, nazihah ...


nur nazihah ninti abdul mannan dalam kenangan;
24 feb 1989 - 26 mei 2010


semalam bersamaan rabu 25 mei 2010, Nur Nazihah binti Abdul Mannan telah kembali ke rahmatullah selepas almost 2 months and 2 weeks arwah bertarung dengan nyawa sendiri..



gambar adelah terpelihara!


nazihah, semoge kau tenang di sana,
di samping orang yang beriman dan beramal soleh..
rehat lah dengan tenang,
ALLAH memang lebih sayang kan kau,
DIA tak nak kau tanggung saket kau lagi,
sebab DIA tau kau seorang yang baek, sangat baek bagi aku,
seorang kawan yang tak pernah menyakitkan hati,
seorang kawan yang mesra,
seorang kawan yang menyenangkan...
DIA dah tentu kan takdir hidup yang terbaek untuk kau..
sesungguh nya DIA lah MAHA PENCIPTA YANG AGUNG..



teringat kenangan same2 since tikl ixora 2005.. makan same2, jiha tumpang tido dgn aku and zahira sebab takot, makan mcD same2, solat same2, gelak same2....


junior ixora tikl 2005
gambar adelah terpelihara!



kepada kawan2 yang kenal ziha, maaf kan lah semua kesalahan yang pernah die buat sama ada sengaja atau pun tidak, halal kan makan minum semua... sedekah kan lah ayat suci untul arwah..



a bit story about ziha since people tertanya2 ziha saket apa:
  • ziha demam then pengsan..masuk icu kt korea (arwah study kat korea)
  • doctor sah kan ziha menghidap herpes simplex encephalitis iaitu sejenis penyakit yang disebabkan kuman ulser naik ke otak
  • after balik malaysia, still saket, and tak sedar kan diri almost 2 months
  • untill selasa 24th may ziha nazak sejak petang, jantung tak berfungsi, 100% depends on life machine
  • rabu, 25th may 2010 around 11.45 pm to 12pm ziha menemui PENCIPTA YANG MAHA ESA..


al-fatihah...


11 comments:

Ashraf Zabidi said...

salam takziah untuknya dan semoga ditempatkan dikalangan hambanya yang beriman...amin..

.JueJay. said...

al-fatihah.

yuiena's lady said...

takziah buat keluarga dan teman almarhummah~
al-fatihah~

فاءز فاقيهوالدين said...

hmm..mude lg..al-fatihah :(

hanyz Alias said...

mmg Allah lebih syg kan die. alfatihah~ :(

kiiinaa. said...

ashraf, jue, faiz, hany :: thanx so much for ur concern... yg hidup pasti akn kembali kn? =)

yuiena ni ecah kt legenda ye?thanx!!

AL FATIHAH...

fafaz said...

al-fatihah. cant stop thinking bout her. :(

kiiinaa. said...

faz, me too
td bace yassin pun stop2 sebab sebak sgt
=(

itisrajah said...

al-fatihah.
semoga rohnya dicucuri rahmat Allah, dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

||Aku Pemikir|| said...

salam blogger,

minta kebenaran untuk jadi your follower, minta juga untuk saudara menjadi follower sama..

sama2 kita bertukar padangan dan idea.. :)

http://khairul-hafidz-alkhair.blogspot.com/


hafidz,
UNPAD,Bandung

melati puteh photography said...

Assalamualaikum.....

Saya mewakili keluarga arwah NurNazihah mengucapkan jutaan terima kasih diatas sokongan dari rakan taulan beliau, juga mohon maaf jika arwah ada tersilap salah kata dan laku, kami juga bersyukur kerana arwah sepanjang hidupnya didampingi sahabat yang sentiasa mengambil berat tentang arwah...moga budi yang baik Allah sahaja yang mampu membalas