Wednesday, May 5, 2010

sewaktu kecil~

salam,hye~~

time korang kecik2 dulu kan, mesti mak ayah korang selalu beli kan baju yang same dengan adek beradek laen kan? yang perempuan same dengan adek beradek perempuan, yang lelaki same dengan adek beradek lelaki, kadang2 lelaki ke perempuan ke same je just like me~ =))

lepas tu potong rambut pun mesti gaya yang same je kan? macam mangkuk hayun yang letak atas kepala pastu potong lah. ehh, yang ni aku tak kena, naseb baek gi kedai tau. tapi penah la sekali atok aku potong, memang pendek sebelah, rasa macam nak nangis je tapi memang aku nangis pun. haha =))

korang senyum2 ni penah kena ke? ngaku je, tak payah malu2 sebab aku dulu pun kena macam tu. hahaha~~ well, time tu kan kecik lagi, ikut kan je. kuasa veto kat tangan dorang.

sebenar nye parents kita dulu ada alasan tersendiri sebab bagi semua anak2 dorang pakai baju same. nanti kalau hilang ke, kan senang nak cari. tak pun kalau jalan2 senang je nk tengok anak2, baju same yang tu lah anak dia. dulu selalu aku selalu kena pakai baju same dengan adek2 aku, lepas tu lama2 dah tau malu, baru la pandai mengadu nak beli baju semua nak pilih sendiri =)p

kalau tak pecaye tengok la gambar2 ni,mesti ada je baju yang same.hahaha

me and sister, gaun same~ =p

kami fantastic 4. haha. angah dengan apan baju same. aku pun ada jugak baju tu tapi saje tak pakai. hehe =p


ni kat dalam rumah maen pondok2 khemah, kain batik pun same,haish~~hehe =p


ni semua tak tengok lagi baju raya, baju tidur, baju maen, baju segala baju lah, mostly all the same~~ =)p

aku nak letak bagi korang tengok pun aku segan sebab aku tengok sendiri pun gelak sorang, so korang tak payah lah tengok ye~hehe =p

okay, bye~

:::wassalam:::

3 comments:

hunnyawyn said...

absolutely agreee! hahaha, memang se-patern lah ngan adik beradik.. :))

mizzbutterfly said...

comel jer...aku n famili...smpai sekrg still ade bace same2..kalo lain kaler..corak still same...

kiiinaa. said...

hani:hee~~cumell je =p

wani:aah,aku skrg pn nk wt cmtu balik dgn adek aku
hehe