Friday, December 10, 2010

first time tengok orang meninggal



Assalamualaikum~~

Hari ni hari jumaat yang sangat sangat lah indah, hujan dari subuh dan mendung sampai ke petang senja kelam~

Sedang aku nyenyak kroohh krohhh pagi tadi dalam pukul 10am, mama aku kejut suruh mandi, nak pi ziarah orang meninggal.. Tapi aku tak kenal sape, mama aku kenal laa.. Anak sepupu mama.. Fine, aku pun mandi la siap bagai. Ni second time aku ziarah orang meninggal after 11 years before, time tak tau pape... Tapi first time tengok live.. Yg dulu aku tak sempat tengok arwah pak ngah aku, dah kafan sume siap. Ikut gi kubur je.

Sampai je terus masuk tengok jenazah, tengok je muka dia aku terus sebak yang amat. Takut beb, bayang kan kat tempat tu korang.. Dengan darah still ade lagi sikit sikit kat dahi dia... Korang nak tau, budak tu baru je 17 tahun, tengah amik SPM yang tak abes paper lagi... Ye, sangat muda kan.. Dah la hensem, putih melepak, badan tough, sangat perfect sebagai lelaki ditambah pula dengan pandai dan alim.. Kira budak baek laa.. Tapi Allah memang sayang dia lebih laa..

Arwah meninggal around magrib hari kamis, kire malam jumaat la kan.. Time tu arwah on the way pi sekolah, ada jamuan untuk SPM candidates... Ada van yang nak potong api tak lepas then terlanggar arwah yang ride motor.. Then another motor yg kena langgar masuk bawah van meninggal kat situ tapi arwah meninggal kat hospital..

Okay la, tu je kot untuk sekarang... Korang mcm mane? Any experience regarding this? Meh la share same2 :D

Till then, take care and have a nice day. Bubye!

:)

6 comments:

. . . h u s n a . . . said...

hehe.. tade la.. :)

CIK FAFAZ said...

tiga kali.
dua my uncle,
one my nenek sedare.
mereka senyum like they were sleeping time meninggal tuh.
and kite pon jadi tak tkot nk dekat dgn jenazah.
hmm. teringat mereka2.
al-fatihah buat mereka and arwah yg baru meninggal ini.

~sakina~ said...

husna: mekaseh :D
faz: yup, they were like sleeping in peace... al fatihah...

matadore said...

kenapa orang baik baik mesti pergi dulu.....


aku ni jahat la maknanya. hish tak best.

::..Dia daYa..:: said...

Pernah tgk jenazah arwah tok wan jew. Yang lain-lain belum lagi...

Al-Fatihah untuk arwah

~sakina~ said...

matadore: orang baek ALLAH amik dulu... ALLAH syg, tkot die buat jahat :)

dia daya: ade jugak experience kan :)