Friday, December 31, 2010

my 2010

hye korang.. today is the last day for 2010.. dalam entry ni, aku just nak review balik my overall 2010.. maybe boleh share, and the most important is aku just nak noted, and save in.. in case aku hilang ingatan ke kan, then kalau aku baca balik belog ni mane tau tibe2 boleh ingat.. haha.. tapi most of the contents dalam belog aku ni memang catatan yg aku buat untuk kenangan... kire kalau orang bace and suke, credit la untuk aku...

January

January adelah bulan terakhir aku
study kat kolej legenda, untuk diploma or HND, kalau tak tahu HND tu ape sile kelik sini ye kawan kawan.. ohh sangat lah best bulan terakhir ni, heaven je, aku study pun bajet dah boleh dapat 4 flat skali amik kau, tak lepas pulak untuk dean list~

February
bulan february, 5th feb adelah last day aku kat kolej, tamat sudaaa belajar... tapi sebelum tu aku and the geng class and YE3S telah pegi piknik kat PD.. best yawww!!


March

aku duduk rumah dengan bahagie, but i had a bad news about
jiha...

April

April also the same.. but this month celebrated tok and nisya birthday.. also went to
hari keluarga badan kebajikan


May
May, aku dapat
further study kat unikl bmi.. by that time aku just fikir pegi je, sebab memang aku nak further ke degree pun... but 1 week later, jiha meninggal after lama die saket, about 2 months.. very very sad.. then 1 day after, it came another thing~

June

June is the worst.. i tried to psycho myself being better... that time also i confused whether to further study.. yes, aku tak rasa aku nak pegi.. and mood aku langsung takde untuk ke sane.. everything i did for last minute... while i tried to make myself happy, aku tolong maksu aku jadi bidan terjun gubah bunga, ikut die pergi event kawen and teman die jumpe mak datin and wat so ever.. also that month, me and famly side mama made a birthday party for maksu & maklang and another for wan...


July

disaster months! bayangkan, esok nye aku nak balik kl, malam tu baru aku perasan aku tak setel pasal SEMUA documents untuk MARA. so crazy! mengelamun punye pasal~ kesian ayah aku kena ulang alik hantar documents kat aku waktu aku orientasi.. also with the orientasi yg macam
taik betull. sumpah aku tak suke.. and again, July became worst...

August
that time tried to be chill.. 20% successful.. also things became better... it was a fasting month...

September
busy with mid term exam also,
rayaaaa datang lagi! time cuti celebrated all babies born on july, august and september..

October

minggu busy habes kan reports, assignments, all those
assessment sebab November adelah minggu final exam.. time ni busy nak mammm to the maxx sebab sume lecturer mencicih bagi keje, presentation, nak suruh betul kan keje~ dayymmm! aku benci buat keje last minute plzzz! besides, it was my convo day :)


November
final exam dengan seminggu tidor macam buruh binaan nak siap kan bangunan dalam mase seminggu! then middle on November aku balik rumah ho ho holidayy until early January~

December
ohhh sangat relax..
nyaman, cool!

kesimpulan nye, 2010 is not a good year for me.. many things yang aku tak puas hati... contoh nye result aku kali ni, tak pernah aku dapat bawah 3.5, tapi kali ni memang suck.. then tahun ni aku agak ramai family yg meninggal seperti nenek aku, 1 week after that is datuk saudara aku, then dua pupu aku, then etc also kawan aku, jiha, amir izwan...

then, berita sedih menimpa bila MARA tak kasi aku elaun. siyes aku sedih gile wey... nangis2 gak la aku... then dengan all those family matter yg very very suck... banyak benda jadi 2010...

2010, banyak perkara tak best dari best. titik!


7 comments:

=*NuRo0L* = said...

2010 better jugak la.. kamu kenal sy kn..

mizzbutterfly said...

its okie kina..jnagn pernah menyesal :)

~sakina~ said...

jane: yaaa, the most great things in 2010 is knowing new friends <3

wany: tak pun,, just learn.. may 2011 bring happiness :)

CIK FAFAZ said...

kak jiha always dlm ingtn.
selamt tahun baru sis!
(:

~sakina~ said...

faz darling: yes, she will always in our heart :)
happy new year,, may 2011 will bring us happiness!

Wan Hafisah Collection's said...

Moga this year bringing u happinnes dear!! :)

~sakina~ said...

wan hafisah: happy new year darling.. ^^